Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru cremă:
Mod de pregătire:
Pentru aluat amestecă făina cu praful de copt și semințele de mac. Separat, freacă zahărul cu coaja de lămâie, amestecă-l cu ouăle și smântâna Müller de 34% grăsime, apoi adaugă amestecul de făină. Pune uleiul, puțin câte puțin, apoi incorporează afinele. Se coace într-o tavă de 24 cm circa 40-50 de minute la 180 de grade.
Pentru cremă se face o dulceață rapidă la foc mediu din afine, zahăr și zeamă de lămâie, apoi se strecoară și se lasă să se răcească. Separat, amestecă mascarpone cu zahărul pudră și smântâna rece pentru frișcă, adaugă smântână Müller de 24% grăsime pentru a o face mai netedă, apoi adaugă puțin câte puțin sosul de afine și omogenizează până obții culoarea dorită. După ce scoți tortul din cuptor, încălzește mierea, apoi amestec-o cu suc de lămâie și unge tortul cu ea. La final se decorează cu cremă și afine proaspete.
Poftă über-bună!