Tort cu blat cu lămâie și afine și cremă de mascarpone, smântână și coulis de afine

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 g zahăr
  • coaja rasă de la două lămâi
  • 3 ouă
  • 200 g smântână Müller 24% grăsime
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță de mac
  • 50 ml ulei de măsline
  • 250g făină
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 125 g afine proaspete

Pentru cremă:

  • 500 g mascapone
  • 200 smântână pentru frișcă
  • 2 linguri de smântână Müller 24% grăsime
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 250 g afine (proaspete sau congelate)
  • 2-3 linguri de zahăr
  • un strop de suc de lămâie

Mod de pregătire:

Pentru aluat amestecă făina cu praful de copt și semințele de mac. Separat, freacă zahărul cu coaja de lămâie, amestecă-l cu ouăle și smântâna Müller de 34% grăsime, apoi adaugă amestecul de făină. Pune uleiul, puțin câte puțin, apoi incorporează afinele. Se coace într-o tavă de 24 cm circa 40-50 de minute la 180 de grade.

Pentru cremă se face o dulceață rapidă la foc mediu din afine, zahăr și zeamă de lămâie, apoi se strecoară și se lasă să se răcească. Separat, amestecă mascarpone cu zahărul pudră și smântâna rece pentru frișcă, adaugă smântână Müller de 24% grăsime pentru a o face mai netedă, apoi adaugă puțin câte puțin sosul de afine și omogenizează până obții culoarea dorită. După ce scoți tortul din cuptor, încălzește mierea, apoi amestec-o cu suc de lămâie și unge tortul cu ea. La final se decorează cu cremă și afine proaspete.

Poftă über-bună!

Dacă ai rețete proprii gătite cu produse Müller, share-uieste-le cu noi ca să le putem publica pe site.