Respectă-ți timpul tău cu tine!

În marea majoritate a timpului, ne concentrăm pe job, copii, sănătatea familiei, ordinea din casă, ce fel de mâncare să mai gătim sau care e data scadentă a facturilor. E drept că toate aceste lucruri sunt deosebit de importante, însă la fel de important este să ne oferim timp și pentru noi.

Indiferent care sunt activitățile sau momentele de răsfăț care îți aduc bucurie, nu uita să-ți blochezi în calendar o oră doar pentru tine. După o zi obositoare și plină de evenimente la muncă, pauza în care te deconectezi de la stresul cotidian este ca o hrană pentru suflet.

Dacă n-ai făcut nimic pentru tine în ultima vreme, iată câteva idei care te pot ajuta:

·      Pauza de SPA: O baie caldă cu spumă, câteva lumânărele parfumate, albumul tău preferat cu muzică chill și un pahar cu vin de calitate. Organizează totul astfel încât să fii ultima la duș și roagă-i pe cei dragi să nu te deranjeze. Pornește melodia preferată, lasă apa să curgă, adaugă niște sare aromată de baie și bucură-te de atmosfera liniștită. Lasă-ți mintea să se relaxeze și răsfață-te cu aromele care te înconjoară. Redescoperă versurile pe care nu le-ai mai fredonat de mult, alintă-ți pielea cu un ulei de baie și pentru câteva clipe, uită de restul și concentrează-te numai pe tine.

·       Raftul 3, povestea 6: Ți-e dor de o carte bună și parcă nu ai niciodată timp de citit? Fă o pauză de la social media! De cele mai multe ori, avem tendința să ne pierdem în aplicațiile de networking și nu întotdeauna pentru a socializa. Lasă scroll-ul deoparte și alege-ți o lectură care să îți facă plăcere. Dacă e vremea bună, ieși pe balcon sau în curte. Dacă nu, ascunde-te într-un loc luminos din casă, unde să te poți așeza confortabil. Aranjează-ți pernele pe fotoliu, cuibărește-te acolo și nu uita să iei cu ține o surpriză delicioasă: un iaurt cu bucăți mari din fructul tău preferat – cireșe, căpșune, piersici, fructe de pădure sau cocos! Cărțile bune au obiceiul să te prindă adânc în povestea lor și există riscul să te pierzi printre pagini. Cu Müller iaurt cu bucăți mari de fructe însă, ai ocazia de a savura o combinație de iaurt cu cereale crocante, fără să ratezi vreun moment din acțiune.

·         Movie night: Pentru iubitorii de filme, o seară cu popcorn, sau cu o gustare Müller Riso dacă îți este puțin foame și o comedie simpatică poate fi alegerea perfectă pentru un moment de răsfăț. Pentru tine când a fost ultima oară când te-ai bucurat cu adevărat de un film de la cap la coadă? Fie că alegi să te scoți în oraș la cinema sau preferi varianta mai comodă din vârful patului, fă-ți capriciul și pregătește-te de o seară ca-n filme!

·         O versiune îmbunătățită: Unii dintre noi ne răsfățăm cu o porție bună de personal development. Fie că vorbim despre cultură generală sau ceva mai specializat, nimic nu ne ajută să ne simțim mai bine sau să fructificăm firea curioasă pe care o avem, ca o pauză în care ne dezvoltăm cunoștințele și lucrăm la îmbunătățirea noastră. Ascultă un podcast pe care voiai să îl devorezi de ceva timp sau înscrie-te la cursul acela care ți-a apărut în news feed. Cu siguranță nu vei regreta!Dacă ți-a plăcut acest articol îl poți împărtăși cu prietenii tăi


Starea ta de bine, mereu la îndemână
Magia fulgilor de ovăz
Ai grijă de corpul tău și el va avea grijă de tine
Explorează cu ochii, descoperă cu sufletul!
Lucrurile mici care contează În viața de zi cu zi